SUPS gaan op mission possible – weg met plastic

Vrijdagochtend is de allereerste SUPMISSION in Haarlem van 09:00 tot 11:00 uur. SUPMISSION is een clean-up actie van een groep enthousiaste Haarlemse suppers die met elkaar de Haarlems wateren schoon gaan scheppen.

SUPMISSION: zon, chillings en… plastic

Het is heerlijk zonnig buiten en gelukkig mogen we allemaal weer een beetje met elkaar naar buiten. Lekker een beetje hangen langs de grachten, varen met een bootje of picknicken aan de waterkant. Een hapje, een drankje, muziekje erbij, heerlijk! So far so good zou je denken…

Plastic, blik, tuinstoelen

Helaas blijft er heel erg veel narigheid achter na al dit plezier en vertier. Plastic, blikjes, tuinstoelen, verpakkingen en andere herrie. Soms blijft het liggen waar het is achtergelaten maar vaak waait het ook het water in. De Haarlemse grachten en plassen liggen vol troep en een groepje enthousiaste Haarlemse suppers gaat daarom op SUPMISSION! Er zijn verschillende routers die de suppers gaan varen om al het afval op te vissen. Er wordt gezorgd voor afvalprikstokken en kratjes om het afval in te verzamelen. Na afloop wordt al het afval verzameld en naar een stortbak van Spaarnelanden gebracht. Er zijn een aantal afspraken gemaakt om de SUPMISSION veilig te laten verlopen:

  • De deelnemende suppers hebben een eigen SUP, ervaring met suppen én kennen de regels die gelden op het water.
  • Er wordt overal minimaal anderhalve meter afstand gehouden. Op de kade waar we verzamelen maar ook op het water.
  • De materialen die gebruikt worden worden vooraf en achteraf gedesinfecteerd.
  • Er gaan maximaal tien suppers tegelijk het water op, bij meer aanmeldingen zullen er meerdere groepen/vertreklocaties/tijdslots ingedeeld worden.
  • Houd rekening met anderen en wees aardig voor elkaar (sowieso 😉).
  • Het is verboden om in en om het riet langs het water naar plastic te vissen. Hier broeden namelijk vogels en anders maken we hun nesten kapot.

Met deze SUPMISSION wordt er aandacht gevraagd voor zwerfafval en het belang van een schone stad. SUPMISSION bestaat uit een paar gewone Haarlemmers met een groen hart, het is geen professionele organisatie. SUPMISSION is een initiatief van Babs Lommerse, Jasper Fleers, Karen Blanken, Kasper Stokman en Marleen Zwartkruis. Meer informatie vind je op de facebookpagina van SUPMISSION.

Lees het artikel op Haerlems Bodem